Flesh and Bone

Miniserien Flesh and Bone viser et ærlig innblikk i ballettverdenen. Med profesjonelle ballettdansere fremstilles historien i vakre bilder og grasiøse linjer. Men med for mye på hjertet, blir det en ufokusert historiefortelling.

960.jpg
Foto: Starz, C More

Tv serien tar deg med bak scenen og inn i ballettdansernes hverdagslige drama. Bitter sjalusi mellom dansere over hvem som får hovedrollen, kroppen som falmer for raskt, spiseproblemer, uhemmet sex, og en terroriserende diva som ballettsjefen. Flesh and Bone illustrerer ballettverdenen som ingen dans på roser.

flesh-and-bone-sarah-hay-ben-daniels.0
Foto: Starz, C More

Hovedrollen Claire, som spilles av Sarah Hay, forlater barndomshjemmet for å finne lykken i storbyen. Hun når igjennom det trange nåløyet på audition og får kontrakt som corps de ballet danser i  American Ballet Company. Danserne gir henne en kald skulder og en enda spissere albue når hun blir forfremmet til solistdanser. Claire prøve å legge fra seg sin mørke fortid, men fortid blir raskt nåtid. Ved å danse gjennom blod, svette og tårer, prøver hun å skyve vekk sine problemer ved å danse på blodige tær og knuste tånegler.

dance1

Det er forfriskende å se en miniserie som ikke illustrer en sukkersøt og rosa ballettverden. Ekstra givende er det å se et cast med profesjonelle ballettdansere. Deriblant Sascha Radetsky (Ross) som er kjent fra dansefilmen Center Stage, og som jobber for American Ballet Theatre (ABT) som solistdanser. Personlig likte jeg Irina Dvorovenko (Kiira) som er førstedanser hos ABT.

Miniserien Flesh and Bone fremstiller ballettverdenen slik den faktisk er. Brutal og dramatisk. Men når skaperen bak serien, Moira Walley-Beckett, blir for ivrig i å fortelle om alt som foregår i ballettverdenen og gaper over for mye, så mister man grepet på historieforløpet.  Flesh and Bone er å anbefale for de som elsker ballett.

Flesh and Bone kan du se på TV2 SUMO og C More.

fbs1_picker_598x336.jpg
Foto: Starz, C More

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s