Et talent utenom det vanlige

Great-as-I-am_2015_A5-flyer_korr3-1-620x437.png

Dansekunstner Daniel Sarr er et multitalent utenom det vanlige. I dag er han premiereklar med rollen George Foreman i dansedramaet Great as I am.

«Han er et talent utenom det vanlige» uttalte Merete Lingjærde, Prorektor for Kunsthøyskolen i Oslo, etter at han ble vinneren av Eurovision Young Dancers i 2011. Det viste seg å være rett. For da Sarr sto på scenen med Oslo Danse Ensemble i Desember, ble han tilbudt rollen som George Foreman kun 2 uker før prøvestart til stykket Great as I am. Regissøren Cliff Moustache fra Nordic Black Theatre var overbevist om at han var den rette for rollen, selv uten noen form for skuespillerfaring.

Sarr (25 år) er blant annet kjent fra dansekonkurransen So You Think You Can Dance Scandinavia, Mitt Dansecrew, og Stjernekamp. Store koreografer og kjente kompanier som Kjersti Alveberg, Sølvi Edvardsen, Subjazz, Ballet Boyz, samt flere kjente artister, slåss om å få jobbe med han. Rett etter forestillingen Great as I am begynner han med prøver til Oslo Danse Ensemble, som skal på turne med Riksteatret. Men i dag er det først og fremst skuespillererfaringen som står på spill.

Dansedramaet Great as I am forteller historien om den legendariske amerikanske bokseren Muhammad Ali, som regnes for å være en av tidenes beste boksere. En av hans mest kjente kamper er The Rumble in the Jungle i 1974.  Det var Ali som var utfordrer, og han vant på knockout over daværende verdensmester George Foreman. Med dette ble han den andre tungvektsbokseren i historien som vant tilbake verdensmestertittelen.

12651094_10153246228471689_1504513965635843612_n.jpg
Foto: Unn Kristin Dietz Syverud. Daniel Sarr til venstre.

Hvem er Muhammed Ali for deg?

Muhammad Ali er en som ikke var redd for å si det han mente og som sto for alt han sa. Han jobbet hardt, var høyt elsket, og fikk folk til å le. Jeg var ikke klar over hvor morsom han var før jeg så en dokumentarfilm om ham.

Hva var det første du tenkte når du ble tilbudt rollen?

Jeg ble litt paff og synes først tanken om å spille skuespill var litt skummel, for jeg har null sceneerfaring innen teater. Men jeg synes det var på tide å prøve noe nytt og jeg er glad for at takket ja til rollen. Det har vært vært en veldig lærerik prosess, samtidig som det har vært utfordrende. Jeg kan se tilbake på det som en god erfaring, og erfaringer som jeg kan ta med meg videre inn i min dansekarriere.

Hvordan har du tilnærmer deg rollen George Forman? 

George Forman var en meget rolig mann, så jeg studerte ham med ro. Jeg jobbet lenge med å få inn Houston-aksenten ved å lytte til lydopptak om og om igjen. Forman sa ikke så mye, men når han først sa noe så ga det inntrykk. Et inntrykk som ble sittende igjen hos folk fordi han pratet med en sterk, selvsikker og rolig kraft.

Hvordan vil du beskrive forestillingen?

Forestillingen tar utgangspunkt i Muhammad Alis liv, og historien forteller om det talerøret han ble for mange stemmeløse i USA og verden over. Det gir mye energi inn i forestillingen med live musikk, dans og 3D-animasjon i bakgrunn. Det blir musikk, dans og drama på sitt beste.
Great as I am vises på scene 2 i Operaen onsdag 3. – lørdag 6. februar.

En kommentar om “Et talent utenom det vanlige

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s